Семена

Семена

Семена

Дългогодишната история на BALEA GROUP ни позволи да достигнем до някои основни изводи, свързани със земеделието. Един от тях е, че в дъното на успехите и високите добиви в аграрния сектор стои изборът на високотехнологични сортове и хибриди. Освен това, съществена роля за получаване на продукция над очакваното е и използването на семена с доказано отлично качество.

Поради тези категорично доказали се изводи, ние постоянно и целенасочено инвестираме в партньорство, опит и екип. Това е пътят, по който ще можем да продължаваме да предлагаме най-доброто от световния пазар на родните ни партньори в земеделието. Така стигнахме до следващия наш приоритет, а именно – да работим с водещи в световен мащаб компании за селекция на семена и сортове, с което интересът и изборът на всички клиенти на компанията винаги ще бъде задоволен.

NHK12M010
Високоолеинов слънчогледов хибрид със средна зрялост. Предлага „най-добър в класа“ добив на зърно с добро здравословно състояние в края на сезона, добро съдържание на масло и най-високи стойности за високо съдържание на олеини.

N4HM411
Високоолеинов, високодобивен хибрид, който може да се отглежда при различни условия на почвата. Устойчив на многобройни раси мана.

CAMARO 2
Хибрид с висока производителност, който е селектиран за входни системи с ниско ниво на управление. Характеризира се с по-широка структура на корена и стеблото, както и с повишена устойчивост към болести, за да може да издържи на силни ветрове и лоши атмосферни условия.

N4LM406
Силен, средно-късен хибрид с високо съдържание на масло и с висок добив. Идеален избор при стресови условия и е устойчив на многобройни раси мана.

N4LM409
Средно-късен, линолиев хибриден слънчоглед с технологията Clearfield. Среден добив, висока толерантност към настаняването и е лесен за прибиране на реколтата.

N4LM409
Силен хибрид с високо съдържание на масло. Проектиран да помогне за борба с плевелите и болестите, той е създаден с толерантна система за производство Clearfield и устойчивост на многобройни раси мани.

X4219
Създаден да произвежда високи добиви на масло при ниски селскостопански практики.

DuPont Express Sun
Висока масленост, високи добиви, изключителна защита срещу мана и Синя китка.

Optimum AQUA max
Царевични хибриди осигуряващи високи добиви независимо от времето.

Авеню
Високодобивен ранен сорт пшеница. Безосилеста, зимна, мека, фуражна пшеница.

Анапурна
Осилеста, зимна, мека пшеница. Отлично съчетание от висок потенциал за добив и качество.

Басмати
Осилест сорт мека пшеница. Изключително устойчив на полягане, плътни и изравнени класове. Много добра студоустойчивост и висока степен на братимост.

Лазули
Ранно осилеста зимна пшеница със силно братене. Слабо чувствителна на ниски температури и на полягане.

Немо
Ранен осилест сорт хлебна пшеница. Оптималн съчетание на висока продуктивност с отлични хлебопекарни качества.

Стромболи
Безосилеста зимна пшеница, средно ранна във фаза на вретенене с ранно изкласяване, в пълна зрялост е средно ранна до ранна.

Солехио
Зимен сорт хлебна пшеница. Средно ранен осилест сорт пшеница.

Индженио
Зимен сорт хлебна пшеница. Стандарт за зърно в Испания.

Фаладо
Пластичен сорт, подходящ за интензивно и екстензивно земеделие. Зимен сорт хлебна пшеница.

Eride
Сорт подходящ за умерен и континентален климат, поради число на леталност /dormancy/ 5

Dimitra
Подходящ за всички райони с относително студена зима и горещи лета. Подходящ за силаж и сено.

Emiliana
Сорт за производство на високо качествено и добивно сено – високо протеиново съдържание и отлична смилаемост.

Зърнено житни

Пшеница

Пшеница от водещи селекционери като: ДЗИ „Генерал Тошево”, Saaten – Union, RWA, Limagrain. Голяма част от продукцията е произведена върху специализираните площи на „Балеа груп” при спазване на високо агротехническо ниво, което гарантира отлични качествени показатели.

Основни характеристики на предлаганите сортове пшеница:

 1. Стабилни добиви
 2. Хлебопекарни качества
 3. Устойчивост на болести
 4. Студоустойчивост

Ечемик

Предлаганите от нас семена собствено производство, с мярката за качество на „Балеа груп” са произведени под строгия контрол на висококвалифицирания персонал и съвременна техника.

Подбрани по стабилните си показатели за добивност, качество и студоустойчивост, сортовете българска и чужда селекция дават възможност за богат избор на:

 1. Пивоварни и фуражни сортове
 2. Есенно-зимни и пролетни форми

Овес

Овес от популярни и изпитани за климатичните и почвени характеристики на страната сортове, със стабилни добиви и богато съдържание на протеин.

Царевица

В продуктовата ни листа са включени най-добрите хибриди на PIONEER, DEKALB, KWS, SYNGENTA, и българска селекция на Институт по царевицата. Хибридите, които „Балеа груп”  предлага на своите клиенти, са в различна група на зрялост и се характеризират с:

 1. Висок добивен потенциал
 2. Бързо отдаване на влагата
 3. Адаптивни за всички райони на страната
 4. Много добра сухоустойчивост.

Сорго

Културата с възможност в най-голяма степен да преобразува слънчевата енергия и превъзмогва засушаванията, температурните амплитуди и стресови фактори, което определя високата и икономическа рентабилност. Предлагаме високодобивни хибриди на EURALIS с различен вегетационен период на зреене, подходящи за различни типове почва.

Маслодайни

„Балеа груп” разполага с богата листа хибриди. Опитът, дългогодишните наблюдения, както и собствените резултати на служителите на компанията, спомагат неимоверно много за избора на сортовете в офертите към клиентите. Вследствие на всичко това „Балеа груп” предлага хибриди с доказано висок, доказал се и сигурен потенциал за добив. Въпросните сортове са дългогодишно изследвани и показват изключителна адаптивност. Освен това хибридите не са толерантни към „Синя китка” и болести, а не на последно място демонстрират и високо маслено съдържание.

Рапица

Вносители и търговци сме на рапичните хибриди на MONSANTO, RAPOOL, PIONEER, KWS,  конвенционални и клиърфийлд хибриди, с различен вегетационен период на зреене и отговарящи на високите стандарти за:

 1. Студоустойчивост
 2. Бързо възстановяване на вегетацията
 3. Устойчивост на заболявания
 4. Устойчивост на стресови фактори
 5. Висок потенциал за добив

Слънчоглед

„Балеа груп” работи повече от успешно с PIONEER, SYNGENTA, LIMAGRAIN, MAY SEED. Най-добрите продукти на тези мастодонти в производството на хибридни сортове са в листата с оферти на компанията.

Хибридите сортове слънчоглед, които „Балеа груп” предлага на своите клиенти, притежават различни технологични възможности за отглеждане в България:

 1. Конвенционални
 2. Клиърфийлд – CL
 3. Експрес толеранти

Фуражи

Люцерна

Предлагаме сортове, устойчиви на студ и с много високо съдържание на протеини. Всички те са съобразени с различните климатични и почвени области в България. Семената са с високи стандарти за кълняемост и чистота от български сортове и сортове на водещи компании в ЕС.

Тревни смески

За създаване и възстановяване на пасища а също и при създаване на паркови пространства предлагаме различни типове тревни смески, подходящи за различни терени и условия.